Поетична книга „Аз съм българче“ издадоха старозагорски третокласници

122
Авторите на книгата с класната си

Книга със стихотворения на тема „Аз съм българче“ издадоха учениците от 3 „в“ клас на Средно училище „Иван Вазов“ в Стара Загора. В нея са събрани творбите на 32-ма ученици. Всички те са под надслов „Аз съм българче“.

Идеята за книгата е на класната ни ръководителка Иванка Кирилова. Стиховете писали в училище, родителите не са помагали. Директорът Динко Цвятков веднага откликнал на инициативата и помогнал при графичното оформление.

На 3 март децата са раздавали от своята книжка на участниците в паметното шествие с 300-метровия трибагреник до мемориала „Бранителите на Стара Загора“.

„Това са деца, които като шареното човече искат да променят света. Да бъде шарен, а не сив“, обясни Иванка Кирилова. Младите автори са любители на литературата, редовни читатели на библиотека „Родина“ и последователи на патрона си Иван Вазов. Класът пък е носител на награда от конкурс за приказка.

Стиховете в книгата „Аз съм българче“ са по детски искрени, задушевни и оптимистични. Децата са вложили частица от себе си в създаването на поетичните творби и се гордеят с това, споделя класната им.

(СН)