Под Аязмото „Берое“ ще търси реванш за резила в Пловдив

186

В другия мач със заралийско участие „лъвовете“ гостуват в Бистрица на „тигрите“

Футболният рефер Станислав Ставров от Велико Търново ще ръководи сблъсъка от ХVIII кръг на Първа професионална лига (ППЛ) между отборите на заралийския „Берое“ и „Черно море“ – Варна. Срещата е предвидена за днес от 15 часа на стадиона под Аязмото. На търновеца първи помощници в Града на липите ще са Дениз Соколов и Павлин Михайлов, а за четвърти съдия на двубоя бе избран Валентин Железов. Съдийски наблюдател ще е Евгени Георгиев. Беройци безспорно са в лошо настроение след загубата от пловдивския „Ботев“ (1:4), а „моряците“ имат предимството на традиционно неудобен съперник под Аязмото.

Треньорът на „Черно море“ Илиан Илиев определи групата за гостуването под Аязмото. От нея заради контузия отпаднаха вратарят Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Емил Янчев и Мехди Фенуш. Аут е и капитанът Георги Илиев, който е с вирус. След изтърпяно наказание за натрупани жълти картони се завръща левият краен бранител Юго Кононго.

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш пък беше бесен след разгрома, който претърпя неговият тим при гостуването срещу „канарчетата“. Наставникът заяви, че както той и неговият екип, така и всеки футболист на беройци трябва да поеме своята отговорност за изключително слабата продукция: „Каквото и да кажа сега, ще изглежда смешно. Няма смисъл от оправдания. Всичко се обърка. Само в едно съм убеден – феновете и собствениците не заслужават това, което се случи. Игрово беше срамно! Дали това е бил най-слабият мач на „Берое“? Мисля, че да!…“

След това специалистът бе категоричен: „Срещу „Черно море“ трябва да изглеждаме по коренно различен начин!“.

В другия мач със заралийско участие „Верея“ гостува на „Витоша“ на стадиона в Бистрица след силна изява у дома срещу „смърфовете“ от Пловдив (2:2). Колкото до самата среща на „лъвовете“ с „тигрите“, то тя е първа от програмата в четвъртък, 6 декември, на ХVIII кръг и ще се проведе от 12:30 часа. Главен арбитър на двубоя ще е Станимир Тренчев с помощници Румен Иванов и Николай Чакъров, а четвърти съдия – Георги Иванов. За съдийски наблюдател пък бе избран Кирил Лозанов.

Виктор БОЙЧЕВ