Подпалиха Голф на кметски съсед

118

Лек автомобил „Фолксваген голф“, собственост на 43-годишен жител на курортното градче Павел баня, е бил опожарен, сигналът за вихрещите се пламъци от купето били подадени към 01:30 часа на 4 януари. Докато пристигне колата с огнеборци, пожарът на улица „Еделвайс“ успял да унищожи изцяло двигателния отсек, само по една случайност огънят не е обхванал намиращата се в непосредствена близост къща на кмета на общината Станимир Радевски.

Автомобилът е притежание на неговия съсед Минко Иванов, който се занимава с транспортна дейност. Мъжът не е криминално проявен, за палежа е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. От РУ „Полиция“ – Казанлък, са категорични, че палежът не е свързан по никакъв начин с личността на каращия четвърти мандат градоначалник. Работело се по няколко версии, сред най-правдоподобните била отмъщение от засегнат на семейна чест павелбанчанин.

При случайно възникнал пожар в братядаскаловското село Оризово пък е загинала 70-годишна местна жителка, тялото било намерено овъглено при гасене на стопанска сграда рано сутринта на 5 януари. При направения допълнителен оглед не са намерени следи от палеж, най-вероятно инцидентът е станал при ползване на печка на твърдо гориво.

Христо ХРИСТОВ