Погребват служебно загинал при пожар в село Богомилово

211

Служебно погребение за намерен починал от задушаване бездомник ще се организира от кметството в старозагорското село Богомилово. Инцидентът е станал на разсъмване в неделя. Тогава е бил подаден сигнал на телефон 112 от собствениците на къща в т.нар. Детелински квартал на селото за пожар в лятната им кухня. При гасене на огнището пожарникарите се натъкнали на трупа на 50-годишния Иван Кирчев, който преди няколко месеца бил подслонен от собствениците на имота.

Мъжът е починал следствие задушаване от дима, пожарът е възникнал от падането на въглени от печка на дърва и въглища в близост до леснозапалими предмети. Няма данни за насилствена смърт. Кирчев е родом от плевенско село и няма близки родственици или наследници. Мъжът е бил безработен, обичал чашката и не е изключено сам да е предизвикал пожара, заспивайки с неугасена цигара в ръка, коментират местните жители.

Разноските за погребалния обред ще бъдат за сметка на общинския бюджет. След последните нормативни промени за подобен род погребения се предоставят до 360 лв. на общинската траурна агенция.

Христо ДИМИТРОВ