Повторно ще пръскат срещу комари в Стара Загора на 11 и 12 юли

101

На 11 и 12 юли Община Стара Загора ще извърши повторна дезинсекция срещу имаго на комари на тревните площи, паркове и градини, детските градини, детските ясли и социалните заведения в града. Повишената влажност благоприятства увеличаването на популацията на насекомите, уточниха от пресцентъра на Общината.

Дезинсекцията в четвъртък и петък ще се извърши по график, предоставен от фирмата-изпълнител – „Пест корект“ ООД, София, с която Общината има договор. Площите, подлежащи на пръскане срещу комари, са 620 239 кв. м.

Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, служители на общинска администрация, които ще следят за изпълнение на дейностите по договора и ще присъстват при приемане на извършеното и съставянето на протоколи за обработка на площите.

За дезинсекцията на имаго на комари ще се използва биоцидът Цитрол 10/4 УЛВ и Фовал ЕС. Контрол ще упражнява и Регионална здравна инспекция – Стара Загора.

И в двата дни пръскането ще започне от 20:00 часа, като на 11 юли ще бъдат обработени площите в АБ „Изток“ и АБ „Център“, а на 12 юли – АБ „Зора“, АБ „Кольо Ганчев“, АБ „Железник“, АБ „Запад“.

При неблагоприятни условия графикът може да претърпи промяна.

(СН)