Повечето университети започват присъствено учебната година

118

Учебната година в университетите започва по присъствен или електронен начин по преценка на ръководството на конкретния ВУЗ. Повечето от висшите учебни заведения обаче са взели решение да е присъствено. Това коментира министърът на образованието Николай Денков, който присъства на откриването на учебната година в Университета за национално и световно стопанство в столицата, предаде news.bg.

„Има готовност учебната година да започне присъствено. Повечето от академичните ръководства са взели такова решение. В някои университети пък са решили онлайн да бъдат само лекциите, като присъствено бъдат провеждани практическите упражнения“, заяви Денков, неуточнявайки обаче кои големи ВУЗ-ове по какъв начин ще започнат учебната година.

В УНСС годината започва присъствено, разбра се при откриването на академичните занятия в икономическия ВУЗ. В Софийския университет пък ще бъде предприета друга методика – т.нар. „хибриден модел“, каза ректорът на Алма Матер Атанас Герджиков. „Половината от 16-те ни факултета започват присъствено, основно тези по природни науки и медицина“, уточни Герджиков.