Повдигат ново, по-тежко обвинение срещу убиеца от кв. „Лозенец“

184

Ново, по-тежко обвинение за извършеното на 24 март т.г. убийство да бъде повдигнато срещу 29-годишния Тодор Владимиров от старозагорския квартал „Лозенец“, реши съдът на финала на разпоредителното заседание.

Делото бе върнато обратно на наблюдаващия прокурор за преквалифициране по друг член на НК, тъй като убийството е в условията на рецидив.

Разпоредителното заседание трябваше първоначално да се проведе преди десет дни, но бе отложено за 18 юни, след като стана ясно, че не е бил спазен законовият минимум 7-дневен срок, в който страните да се запознаят със събраните по досъдебното производство доказателства.

Познатият като Таир обвиняем бе арестуван след сигнал за убийство в жилище на улица „Витоша“ No 113. Там бе открита мъртва съпругата му, 22-годишната Мария И. Смъртта е настъпила в резултат на множество прободни рани, от които най-тежката е била в областта на гърлото. Тялото първи видял непълнолетният й син Демир, който същата нощ спал при баба си в съседното жилище. Преди да напусне местопрестъплението, убиецът избърсал кръвта от ръцете си с пердето на прозореца в семейната спалня. Ножът, с който било прерязано гърлото на младата жена, останал забит във възглавницата.

Владимиров има зад гърба си няколко вече изтърпени присъди, последните две са за потрошен с брадва автомобил на съседка и закана за убийство, познат е като уличен наркодилър и зависим от дрогата. Разследващите споделят, че преди да заколи майката на детето си, той е „дръпнал“ поне 4 свивки марихуана.

Христо ХРИСТОВ