Пловдивчанин ще свири „Левски“ – „Берое“, на „Герена“

51

От „зелено-белия“ щаб твърдят, че в тима всички са готови за тежкия сблъсък, а единственото неизвестно е вратарският пост

Футболният рефер Владимир Вълков ще ръководи мача, с който старозагорският „Берое“ открива новата футболна кампания – гостуване на „Левски“. Двубоят ще се проведе в понеделник, 10 август, от 20 часа на ст. „Георги Аспарухов“, а асистенти на пловдивчанина ще бъдат Мартин Венев и Красимир Миланов. За четвърти съдия БФС назначи Иво Андреев, а за съдийски наблюдател – Георги Йорданов.

Иначе най-важното е, че феновете се връщат по трибуните! Това стана ясно след консултация между премиера Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. На нея беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито, при спазването на строги противоепидемични мерки. Сред изискванията са съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им, а максималният допустим брой на зрителите в определен сектор да е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка.

От „зелено-белия“ щаб твърдят, че в тима всички са готови за тежкия сблъсък, а единственото неизвестно е вратарският пост. Словашкият страж на „Берое“ Душан Перниш, няма да играе в първите срещи на тима за новия сезон. Той се контузи още в края на миналото първенство и все още не е възстановен. Любопитно е, че не е ясно кой точно ще го замени, тъй като по време на подготовката и Християн Василев, и Генадий Ганев се представиха много силно.

Последната дума ще има треньорът на вратарите – Йордан Господинов. Той е изключително доволен и от двамата, но ще трябва да направи своя избор и съответното предложение пред Херо.

Георги ГЕРЕНОВ