Пловдивчанинът Костадин Гергинов призова реферите да оставят отборите сами да определят победителя в срещата

25

Георги Кабаков ще бъде главен съдия на втория мач на „Берое“ след подновяването на efbet Лига. В неделя, 21 февруари, от 14:30 часа „зелено-белите“ приемат под Аязмото столичния „Славия“, а асистент-рефери на пловдивчанина ще бъдат Мартин Маргаритов и Николай Чакъров. За четвърти съдия Съдийската комисия (СК) към БФС определи Владимир Вълков, а за съдийски наблюдател – Ахмед Ахмед. Припомняме, че през есента заралии сразиха „белите“ с 2:0 в софийския кв. „Овча купел“ с гол на Алиун Фал в 18-ата минута и автогол на Христо Попадиин в началото на второто полувреме…

Малко след старта на футболните шампионати ръководството на Българския футболен съюз пожела успех и късмет през предстоящия пролетен полусезон на клубовете както от професионалния, така и от аматьорския футбол: „Убедени сме, че въпреки огромните проблеми, свързани с пандемията от COVID-19, участниците във футболния процес ще направят всичко възможно, за да наблюдаваме атрактивни сблъсъци, подчинени на принципите на феърплея, толерантността и взаимното уважение. Искрено вярваме, че спортният живот скоро ще се завърне към нормалността, но и дотогава с общи усилия ще съумеем да предоставим на запалянковците зрелището, което обичат и за което копнеят.

БФС държи да подчертае, че ще следи изключително стриктно спазването на мерките и препоръките на държавните власти за провеждане на спортни мероприятия в условията на COVID-19 и призовава всички клубове за максимално отговорно отношение в трудната за всички ни ситуация.

Още веднъж пожелаваме успех и много поводи за радост на клубовете ни през пролетния сезон!“

Георги ГЕРЕНОВ