Пловдивски социалисти протестираха на „Позитано“ 20. Нинова се скри от тях

136

Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София, за да внесат протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията и да искат отговори от ръководството.

Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно, предаде БТА.

Те поискаха среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която обаче се оказа,че не е в сградата.

„Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията“, каза депутатът Георги Търновалийски.

„Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав“, каза още той.

Според него причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение.

„Георги Гергов е и руски консул и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема“, допълни Търновалийски.

„Вместо днес да водим битката с ГЕРБ, ние сме тук, пред нашата централа, пред нашия дом…“, каза още депутатът.

Социалистите обявиха, че няма да се откажат и през следващите дни отново ще идват пред централата на БСП. Те

нарекоха лъжа думите на Свиленски, че има стотици молби за членство в партията след напускането на Гергов.

След като не успяха да се срещнат с Корнелия Нинова в централата на партията, по-късно днес пловдивските социалисти записаха Фейсбук послание към нея:

„За нас битката не е приключила, тя е битка за чест и достойнство, за демократичните принципи в БСП“, заяви в посланието Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП-Пловдив.

Междувременно кметът на Перник Станислав Владимиров, от когото ръководството на БСП сне подкрепата си, прогнозира пред БНТ „много тежка катастрофа“ за социалистите на предстоящите парламентарни избори. Той заяви, че винаги е получавал подкрепа от БСП, но атаките срещу него са от лидера на партията Корнелия Нинова и определени кръгове в партията.

Кметът на Перник нарече Нинова една „много агресивна, първосигнална и злобна жена“, която не търпи критика и чуждо мнение, а освен това е и идейно неподготвена.