Пиян 16-годишен младеж влезе с лек автомобил в стена на къща

122

16-годишен старозагорец е настанен в болницата с порезни рани по лицето и крайниците и комоцио след тежка катастрофа с лек автомобил „Фолксваген“, който буквално се врязал в стената на къща при опит на водача да вземе завой. Инцидентът, който само по чудо не е завършил трагично, е станал около 22:40 часа на 16 септември. Зад волана е бил младеж от село Малка Верея. При оглед на място станало ясно, че тийнейджърът няма свидетелство за правоуправление, а дрегерът показал 1.6 промила алкохол в издишания въздух.

Колата е била карана с над 90 км/час, преди да се вреже в стената, неправоспособният водач е демонстрирал „умения“, дрифтейки по асфалта недалеко от центъра на селото, разказват запознати. Фаталният удар е бил поет от колана на пътника, това спасило и живота му, коментират разследващите.

По първоначални данни водачът и спътникът му са употребили солидни количества алкохол в старозагорско заведение по време на сбирка по повод започването на новата учебна година. По случая е образувано досъдебно производство, тепърва ще се установява дали водачът е имал пълномощно от собственика на потрошения „Фолксваген“.

Петър ХРИСТОВ