Пивовари „засадиха“ стъклена елха от бутилки за Коледа

169
13-етажна бирено-стъклена елха е монтирана пред Братската могила в парк "Пети октомври"

13-етажна стъклена елха „засадиха“ в центъра на старозагорския парк „Пети октомври“ пивоварите от „Загорка“, която ще грейне в светлини тази вечер в 19:00 часа заедно с оригиналното дърво пред Общината. За направата на „дръвчето“ са използвани над 600 бутилки, идеята е всеки, който по празниците реши да върне използвания в дома му амбалаж, да получи 500-милилитрова пълна „Загорка специално“ с персонализиран етикет.

„В месеца на най-уютния празник ние не само ще зарадваме жителите и гостите на Стара Загора с една впечатляваща коледна елха, не само ще изненадаме посетителите с личен подарък, но ще отправим своя призив за по-голяма отговорност към природата. Защото стъклената бутилка е най-устойчивата опаковка. Искаме по този празничен начин да припомним на потребителите защо е важно да ги връщат“, коментира мениджърът на пивоварното дружество Ондрей Коуцки.

Атрактивната украса обаче се възприема нееднозначно от жителите на Стара Загора, някои не са съгласни тази „елха“ да бъде монтирана в непосредствена близост с Братската могила, други недоумяват как се съчетават „сърп и чук“ с… пиво.

Христо ДИМИТРОВ