Пет „зелено-бели“ баскетдами отлетяха за Исландия

71

Пет баскетдами от „Берое – Стара Загора“: Теодора Динева, Гергана Иванова, Карина Константинова, Христина Тютюнджиева и Виолина Кочева, намериха място в националния тим на България. Те и останалите „трикольорки“: Димана Георгиева, Христина Димитрова, Виктория Стойчева, Радостина Димитрова, Габриела Костова, Ива Костова, Евгения Нацкина и Ивана Николова, на които треньорът Стефан Михайлов ще разчита, заминаха в ранни зори, но с широки усмивки за Исландия. Там „лъвиците“ ще изиграят първия си мач от европейските квалификации за 2021.

Родният представителен тим гостува на островната държава в първи двубой от Група А, а в края на седмицата приема един от топ тимовете в Европа – Словения, в столичната зала „Универсиада“.

Полетът на националките ни бе в 7 сутринта, като до Рейкявик те ще минат и през Амстердам. В четвъртък, 14 ноември, в 22 часа българско време е и срещата в зала „Льойгарталсхьотъл“.

Пълната група от 13 момичета, които се подготвяха в последните дни, отпътува за Исландия, като на място ще отпадне една състезателка…

Иначе продължават коментариите около вековния юбилей на баскетбола с марка BG. Най-добрите български баскетболистки за изминалото десетилетие бяха наградени на специална церемония в столичния хотел „Рамада“. Тържеството бе кулминацията на честванията по случай бележитата 100-годишнина. В символичния отбор за периода 2010-2019 г. попаднаха и беройките Виолина Кочева и Жаклин Златанова, а отличията им бяха връчени от почетния президент на Българската федерация по баскетбол Атанас Тонев. Радостина Димитрова и Цветомира Шаренкапова пропуснаха тържеството заради ангажименти в чужбина, но ще получат наградите си при удобен случай.

(СН)