Петдневният „BeerФестът“ в Стара Загора започва на 4 септември

218

От 4 до 8 септември на поляната до парк „Загорка“ ще се проведе превърналият се вече в традиция за Стара Загора бирен фестивал, организиран от Община Стара Загора и „Загорка“ АД.

Специално за петото издание на „BeerФестът“ организаторите ще предложат 5-дневна музикална програма, като са запазили изцяло философията за музикално разнообразие във всяка от вечерите.

Първи, на 4 септември, на сцената ще се качат Over Ground Brass Band, а двама от най-обичаните български изпълнители – Графа и Миро, ще направят вечерта уникална и ще дадат тон и заряд за следващите дни. Във втората вечер феновете на рап музиката и модерното звучене ще се насладят на хитовете на Deep Zone Project, Спенс и „Ъпсурт“. Навръх празничния 6 септември програмата включва – Rock Stage Стара Загора, „Ахат“, „Контрол“ и специалното участие на „Бага-Тур“. На 7 септември ще бъде рокендрол кулминацията, когато легендарният Джони Джоели – вокалист на Axel Rudi Pell, ще зарадва родната публика заедно с групата „Еридан“. В съботната вечер гости в „Столицата на бирата“ ще са още Sevi и Jenny Jo. В последния ден от фестивала – неделя, ще се изявят Dirty fingers, Иво Руев Бенд, „Обратен ефект“, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

„BeerФестът“ ще предложи на своите посетители разнообразни бири от богатото портфолио на старозагорската пивоварна, кътове за хапване, изненади и много настроение.

И тази година организаторите ще предложат безплатна автобусна линия по време на петте фестивални дни като част от кампанията на „Загорка“ за отговорна консумация – „Когато шофираш, никога не пий алкохол“. По този начин всички посетители на „BeerФестът“ ще могат да се насладят на хубавата музика и бира, като същевременно останат и отговорни на пътя. Автобусната линия е достъпна за всички от 20:30 ч. до 00:00 часа.

Община Стара Загора осигурява безплатен паркинг до локацията на събитието, а шофьорите, решили да дойдат с автомобилите си, ще могат да се насладят на безалкохолните бира и радлери в портфолиото Zero Zone.

Организаторите са предвидили и специални места за разделно събиране на отпадъци, които, както и миналата година, ще приканват за „Бира за смет“.

(СН)