Пенсиониран военен наръга жена си пред прокуратурата в Нова Загора

135
На това място малко преди 7:00 часа в понеделник 58-годишният Иван Колев забил четири пъти ножа в корема си, след като преди това направил опит да убие съпругата си Мая (В кръгчето са следите от кръвта)

58-годишен новозагорец и 54-годишната му съпруга берат души в интензивното отделение на сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ след кървав екшън рано заранта на 22 юни пред входа на Районната прокуратура.

Според лекарите Мая и съпругът й Иван Колев били докарани почти едновременно малко преди 9:00 часа с линейки в областния град и веднага били вкарани в операционната.

Жената била с 4 прободни рани в гърдите, белият й дроб бил буквално разпран от острието на ножа. Мъжът е със същия брой наранявания, но в стомаха. Истинско чудо било, че са били в съзнание въпреки загубата на голямо количество кръв.

Единствен свидетел се оказал охранител на втория етаж на сградата в центъра на Нова Загора, на улица „Петко Енев“ където се помещават прокуратурата и общинската служба „Земеделие“. Точно там преди около четири месеца започнала работа като хигиенистка Мая, жената била весела и жизнерадостна, споделяла, че има дъщеря, студентка в САЩ, и син, който живеел в Бургас. През последните няколко дни обаче потънала в мълчание, лаконично споделила, че има домашни проблеми и че дори за известно време е напуснала семейното жилище.

„Не познаваме съпруга й, знаем само, че е бил в армията, преди да се пенсионира, чувахме, че като свалил униформата, е станал охранител в частна фирма. По тази причина запазил и оръжието си“, коментираха лаконично служители в съседни учреждения. Шефът на тежко ранената жена Милен Користолов отказа коментар под претекст, че върви разследване.

Инцидентът е започнал в предверието на първия етаж на сградата, след което нападателят излязъл навън и започнал като в захлас да забива ножа в корема си. Когато санитарите дошли и започнали да го слагат на носилката, го чули да казва: „По-добре ме оставете тук да умра… Така и така ще ме осъдят на смърт, ако оцелея!“

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, събират се веществени доказателства, иззети са записи на охранителни камери в близост до мястото на инцидента. Все още жертвата и нападателят не са разпитани поради тежкото им здравословно състояние. От полицията отрекоха първоначалната информация, че нападателят е имал в себе си освен нож и законно притежаван пистолет.

Кървавата драма е заради патологичната ревност на бившия военен, твърдят жители на Нова Загора. Те не искаха да повярват, че е възможна подобна касапница насред центъра на града посред бял ден. Заради многото хора, които минават край мястото на драмата, разследващите разрешиха кръвта да бъде измита около 10:30 часа и да бъдат махнати полицейските ленти.

Христо ДИМИТРОВ