Партии лепят номерата си върху плакати на опонентите си

49

ГЕРБ-Габрово входира жалба в Районната избирателна комисия срещу нерегламентирани действия от страна на БСП, предаде news.bg.

От партията съобщават, че върху номера в бюлетината, който е отбелязан на плакатите на ГЕРБ, са залепени стикери с номера на „БСП за България“. В жалбата е посочено, че по този начин социалистите заблуждават гражданите.

„Когато една партия, участваща в изборите, няма политически аргументи, тя прибягва до некоректни, незаконосъобразни и манипулативни действия“, заяви общинският ръководител на ГЕРБ-Габрово Добромир Проданов. Той посъветва социалистите да подкрепят кандидатите за евродепутати на ГЕРБ, щом смятат, че те са по-подготвени от техните, вместо да лепят стикери с подвеждащи номера.

ГЕРБ-Габрово призова БСП да не си служи с манипулации и се обърна към компетентните институции с искане за незабавно предприемане на мерки и санкции срещу извършителите.

От своя страна от Коалиция „Демократична България – Обединение“ сигнализираха ЦИК за предизборен клип на ПП „Възраждане“, в който се съдържат сцени на насилие.

Аудио-визуалният материал съставлява предизборна агитация, тъй като съдържа призив за подкрепа на политическа партия и указание, че „купуването и продаването на гласове е престъпление“.

Коалиция „Демократична България – Обединение“ напомня, че според разпоредбите на ИК е забранено използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. По тази причина те настояват нарушителите да бъда санкционирани.