„Панхим“ ООД откри модерен цех за екструдиране на листове в Стара Загора

97

Старозагорското предприятие „Панхим“ ООД откри в сряда нов цех за екструдиране на листове на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора.

Инвестицията на фирмата, която е част от израелската компания „Плазит полигал груп“, е за 10 млн. лева. Тя е свързана и с изграждане на нова инфраструктура, производствена база, както и въвеждане в експлоатация на иновативна екструдираща инсталация. Основната част от технологичното оборудване по проекта е с подкрепата на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Домакини на събитието бяха Александър Белкин – управител на „Панхим“, и Амир Абрамович – генерален директор на „Плазит полигал груп“. Сред официалните гости на церемонията бяха посланикът на държавата Израел у нас – Н. Пр. г-н Йорам Елрон, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейният заместник Красимир Червилов, представители на Община Стара Загора и на бизнеса в региона.

ВрИД кмет инж. Янчо Калоянов заедно с главния архитект на Общината Виктория Грозева и секретаря на администрацията Делян Иванов поздравиха ръководството на фирмата за реализираната инвестиция.

(СН)