Още 96 незаконни къщи ще бъдат съборени в ромския квартал „Лозенец“

440
Акцията по събарянето на незаконните къщи в кв. "Лозенец" на 15 април т.г.

Те се намират близо до мястото, откъдето тръгна пожарът, застрашил Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора

Днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа заповеди за събарянето на 96 незаконни къщи на територията на ромския квартал „Лозенец“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Те се намират от източната страна на ул. „Витоша“, парк „Борова гора“, до Стрелбището, близо до мястото, откъдето тръгна пожарът, застрашил живота на 120 деца от Дома за медико-социални грижи в Стара Загора на 31 август, 40 от които бяха евакуирани.

През следващата седмица ще бъдат уведомени собствениците, като започва да тече процедура с 14-дневен срок за обжалване, след което ще бъдат връчени и заповедите, уточниха от общинския отдел „Контрол по строителството“. Собствениците на незаконните къщи ще имат 30-дневен срок за доброволното им премахване, след което ще влязат багерите.

Припомняме, че от началото на мандата на Живко Тодоров до сега са съборени 226 незаконни постройки в кварталите „Лозенец“ и „Кольо Ганчев“. Последната акция беше на 15 април тази година. Тогава кметът обяви категоричната си позиция, че визията на Стара Загора не включва гета.

Материала подготви:
Йовка НИКОЛОВА