Още не е заловен маскираният обирджия на бензиностанцията в Стара Загора

108

Маскираният мъж, кой обра оборота на бензиностанцията в района на УМБАЛ „Киркович“ в Стара Загора в потайна нощна доба на 15 февруари, все още не е задържан.

От оповестената предварително информация досъдебното производство се наблюдава от Районна прокуратура – Стара Загора, а разследването се извършва от служители на Второ РУ. Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Последните подробности, оповестени от прокуратурата, са, че мъжът, влязъл около 3 часа в търговската част на бензиностанцията, е бил облечен в тъмни дрехи с поставена качулка на главата. Той се приближил до дежурния служител, като му показал бележка с надпис: „Това е обир“, и поискал парите, които се съхраняват в касата. Мъжът насочил и нож към него, след което дежурният служител му предал около 500 лева. Извършителят прибрал бележката и парите в малка плътна чанта, бързо напуснал района на бензиностанцията и се отправил в посока към кв. „Лозенец“. В петък в Стара Загора имаше засилено полицейско присъствие, но до редакционното приключване на „Старозагорски новини“ в неделя вечерта извършителят не беше заловен.

(СН)