Очаквано – спряха състезателните права на Камбуров за един мач

62

Дисциплинарната комисия (ДК) към БФС реши на свое заседание от 27 юли да накаже след първия кръг на efbet Лига с предупреждения 39 състезатели. Двама обаче „горят“ със спиране на състезателните права за един мач. Първият от тях е централният нападател на „Берое“ Мартин Камбуров, а другият е футболистът на ЦСКА 1948 Лазар Марин. Освен това получилите червени картони играчи трябва да платят и глоба от 300 лв.

По доклад за нерегламентирано използване на факли ДК наказва ПФК „Берое“ – Стара Загора, с имуществена санкция в размер на 300 лева. На същото основание с толкова е „одрусан“ и съперникът на „зелено-белите“ – софийският „Локомотив“…

Иначе малко преди старта на efbet Лига ръководството на Българския футболен съюз прие съставите на постоянните комисии за спортно-състезателния Сезон 2021/2022 г.

В осем от тях настъпиха кадрови промени, като най-съществената е свързана с председателското място в Спортно-техническата комисия, което бе заето от изпълнителния директор на Българската агенция по инвестиции Стамен Янев. Г-н Янев е сред най-уважаваните юристи в България, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път е свързан с най-големите международни консултантски компании, като през 2020 г. е назначен за заместник-министър на икономиката. Янев е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирал европейско и английско право във Великобритания, Италия и Нидерландия.

Бизнесменът Илия Козарев оглави Комисията за футзал и мини футбол. Той е съсобственик на фирма „Райкомерс“, занимаваща се със строителство на водопроводни и канализационни мрежи. Завършил е специалност „Международни отношения“ в НБУ. Съставът на Комисията е допълнен и от бившия футболист на „Черно море“ и секретар на ЗС на БФС – Варна, Пламен Хаджийски.

Трима млади експерти от администрацията на БФС бяха избрани за членове на Комисията Grassroots за развитие на масовия футбол. Това са мениджърът „Стратегическо развитие“ Андрей Петров, Дойчин Бахов и Николай Рибарски.

Четири доказани имена в треньорската професия се присъединяват към Техническия комитет. Това са националният селекционер Ясен Петров, наставниците на „Арда“ и столичния „Локомотив“ – Николай Киров и Иван Колев, както и бившият футболист на ЦСКА и „Левски“ Бойко Величков.

Николай Ангелов е новото име в Съдийската комисия, Христо Ботев – в Апелативната комисия, бившият защитник на „Левски“ Владимир Николчев бе избран в Комисията за работа с ветераните, а към Правната комисия се присъединяват членовете на Софийската адвокатска колегия адв. Димитър Митов и адв. Георги Сланчев.

Тези промени подчертават намерението на Българския футболен съюз да освежи структурите си чрез привличане на млади специалисти и доказани експерти в сферите си на дейност. Пълният списък с членовете на постоянните комисии вече е публикуван на сайта на БФС…

(СН)