Охранител, хванат с кило амфети, се призна за виновен

125

С условна 3-годишна присъда при 5-годишен отлагателен срок за изпълнение се сдоби спипан наскоро с 1 кг амфети охранител в старозагорско нощно заведение. 29-годишният Иван Витанов от гълъбовското село Априлово бе задържан в близост до квартирата си от полицаи на Второ РУ. При обиска в автомобила му „Фолксваген“ униформените открили торба със синтетична дрога на стойност над 30 000 лева.

В дрехите на Витанов са били намерени още 11 грама за 300 лв. от същия синтетик, за което престъпление е осъден на 2 години условно. Според споразумението, одобрено от състав на Районен съд – Стара Загора, на работещия като охрана в бар „Игълс“ се налага наказание при условията на чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК и чл. 54 от НК – „лишаване от свобода“ за срок от 3 години условно, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, ще бъде отложено за срок от 5 години, както и „глоба“ в размер на 3 000 лева. Витанов ще трябва да заплати и разноските по досъдебното производство в размер на 169 лв.

Веществените доказателства по делото, дрогата и опаковките се отнемат в полза на държавата и предстои унищожаването им.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване. Предстои двете присъди на Витанов да бъдат кумулирани, като ще изтърпи по-голямата.

С условна двегодишна присъда и 2 000 лв. глоба се е разминал и задържаният заедно с Витанов – Тодор Димитров на 27 години от с. Братя Даскалови, у когото полицаите открили 8.6 г амфети за 259 лв. И двамата са неосъждани и неженени.

Христо ХРИСТОВ