Охранител задържа крадец- рецидивист в Гурково

171

Крадец с 21 ефективни присъди зад гърба е задържан при опит да задигне от къща насред град Гурково два пръта луканки и две дамаджани от по 20 литра всяка с домашна ракия.

До болка познатият на местните полицаи Янко Симеонов разбрал от съседи, че жилището е необитаемо от доста време, тъй като собствениците му заминали за продължително време при свои близки в Северна България и поръчали на комшийка да надзирава имота им.

„Информаторите“ обаче пропуснали да кажат на мургавия обирджия, че седмица преди да замине 43-годишната собственичка е сключила договор с частна охранителна фирма, която инсталирала камери и датчици.

36-годишният крадец е бил спипан натоварен със суджуците и двете дамаджани от служител на охранителната фирма, който, след като му сложил белезници, потърсил съдействие от местния полицейски участък призори на 28 януари.

По искане на наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Казанлък Районният съд е оставил домовия обирджия за постоянно в ареста. В съдебната зала Симеонов пробвал да пробута сърцераздирателна история за бедстващото си многодетно семейство и че всъщност храната била за шестте му малки деца. Той обаче бил „закован“ с уточняващ въпрос дали и домашната ракия е била за малчуганите. Мъжът не е обжалвал мярката и тя е влязла в сила.

Петър ХРИСТОВ