Охене е на крачка от… „морето“

46
Охене (вляво) надбягва бранител на "Черно море"

Централният нападател Зоран Йосипович също си тръгва от „Берое“

Огромна е вероятността Карлос Охене да надене друг зелено-бял екип – този на „Черно море“. Треньорът на варненци Илиан Илиев ще опита да привлече в редиците си халфа на „Берое“, имайки огромна желание да работи с него. Ганаецът не влиза в плановете на треньора на заралии Димитър Димитров-Херо, като се очаква да разтрогне с клуба по взаимно съгласие. Същото важи и за централния нападател Зоран Йосипович.

Илиев харесва стила на Охене и иска да засили конкуренцията в средата на терена в своя тим. Африканецът се завърна под Аязмото през 2018 г., след като преди това бе продаден от „Берое“ на „Оход“ – Медина, от Саудитска Арабия. Той дойде у нас през 2016 г. от АЕЛ – Лимасол, и веднага се утвърди в състава на беройци.

Неведнъж в свои интервюта Илиан Илиев е хвалил Охене за играта му и е казвал, че иска да има подобен техничар в състава си. Ние пък припомняме, че в миналата кампания именно „Берое“ и „моряците“ спориха кой да влезе в Топ 6, но след класически бой под Аязмото с 3:0, заралии сториха това. Очертава се и този сезон двата тима да влязат в люта битка за призовите места, даващи право на евроизлаз…

Петър ФИЛИПОВ