От 25 октомври в Казанлъшко започва есенната кампания за кастриране на бездомни кучета

212

Тази година ще бъдат обхванати и дворните кучета по селата

От 25 октомври (понеделник) до 29 октомври (петък), включително, в Общинския приют за бездомни кучета ще се проведе есенната кампания за кастриране на бездомни кучета, организирана от Община Казанлък заедно с Thierhilfe suden Austria и фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak.

Тази година кампанията ще обхване и дворните кучета по населените места в подкрепа на възрастните хора по селата в община Казанлък. Първоначално кампанията ще достигне на място безплатно в град Шипка и село Розово със съдействието на кметовете по места.

От Общината призовават всички стопани на чипирани кучета („дворни“) по населените места през месец октомври да се възползват и да ги кастрират безплатно в Общинския приют. (Чипирането може да се извърши във всяка една амбулатория на територията на община Казанлък.)

Желателно е предварително записване на телефон 0887 311 884 или 0896 600 524!

Според българското законодателство кучетата на територията на страната трябва да бъдат чипирани и регистрирани в съответната община. Ползата от кастрацията за женските кучета е, че те са пощадени от женски заболявания, а при мъжките се намалява агресията и рискът от болести.

(СН)