От тази вечер започва поредното пръскане срещу комари в Стара Загора

108

На 12, 13 и 14 август (понеделник, вторник и сряда) Община Стара Загора ще извърши по график обработка срещу имаго на комари на тревните площи, паркове и градини, улици и пространствата около водните обекти в града. Падналите обилни валежи и влагата благоприятстват увеличаването на популацията на насекомите и налагат извънредното третиране. Площите, подлежащи на пръскане, обхващат територията на целия град.

Дезинсекцията ще бъде извършена от фирма „Пест корект“ ООД, гр. София, с която Община Стара Загора има сключен договор.

Фирмата разполага със специализирана техника – мобилна, монтирана на пикап, генератор Спрей Тим, ще се използва биоцид Цитрол 10/4 УЛВ.

Според утвърдения график на 12 август от 20:00 часа ще започне обработката на паркове, детски площадки, улици и булеварди в АБ „Център“ и АБ „Кольо Ганчев“. На 13 август (вторник) също от 20:00 часа ще бъдат третирани площите в АБ „Зора“ и АБ „Източен“, а на 14 август (сряда) – АБ „Железник“ и АБ „Запад“. При неблагоприятни условия графикът може да претърпи промяна.

Със заповед на кмета са определени длъжностни лица, служители на общинска администрация, които ще следят за изпълнение на дейностите по договора и ще присъстват при приемане на извършеното и съставянето на протоколи за обработка против комари на третираните площи. Контрол ще упражнява Регионална здравна инспекция – Стара Загора.

(СН)