Отново скандал в БСП – Казанлък

409

БСП – Казанлък, не допуска 14 основни партийни организации да участват в насрочената за 29 февруари Конференция на Общинската организация, на която ще бъдат номинирани ръководните кадри на партията, в това число и национален председател. Други 4 основни партийни организации с численост 50 социалисти, които също са заплатили членския си внос в БСП – Казанлък, за 2019 г., няма да се възползват от правото си да участват в Конференцията на Казанлъшката партийна организация заради „нарушени основни принципи, залегнали в Устава на БСП от страна на националното и местно ръководство на партията и нарушената връзка с редовите социалисти“.

7 основни партийни организации от Казанлъшката партийна организация с численост 96 социалисти от януари 2020 г. пък са взели решение да „замразят“ членството си в БСП, докато не се извършат организационни и идейни промени в БСП като цяло.

Със своя жалба до Общопартийната контролна комисия в София и националното ръководство недопуснатите социалисти са обжалвали бездействието на председателя на БСП – Казанлък, Румяна Друмева, която отказва да приеме протоколите от отчетно-изборните събрания на 14-те организации.

„Силно сме обезпокоени от този факт. До настоящия момент тези протоколи не са приети“, се казва в жалбата.

На 1 февруари 2020 г. те изпращат чрез куриерска фирма препис – протоколи от събрания до председателя на ОбС на БСП – Казанлък – (пратка 5300167436168).

При двукратен опит от куриера да й предаде пратката с документите, Друмева е отказала да ги получи.

На 7 февруари т.г. Янка Найденова – председател на ОПО 072, занася документите, но Друмева отново е отказала да ги приеме под предлог, че не са си платили членския внос. „Твърдението на Друмева е лъжа и опит да не допусне 21 делегати на отчетно-изборната конференция на Казанлъшката партийна организация. Спазили сме чл. 50 (1) и (2) и сме превели по сметката на БСП – Казанлък, в ДСК членския си внос, видно от копията на вносните бележки, приложени към жалбата. Общата сума на преведения членски внос по сметката на БСП – Казанлък, е 1584.68“, се казва в жалбата. И още: „Считаме, че са нарушени основни уставни разпоредби от Устава на БСП. Отнема се противоуставно представителството на ОПО на Конференцията и Конгреса, в съответствие с броя на членовете на всяка организация (чл. 7 (1) от Устава.“

Случващото се в БСП – Казанлък, въобще не е прецедент. Преди 2 години там скандално беше свалено легитимно избраното общинско ръководство и заменено с верни кадри на Корнелия Нинова.

(СН)