Отново опитват за опорочат конкурса за Царица Роза

843
24 са тазгодишните претендентки за короната на Царица Роза `2020. Сузан Иглева и Мария Петрова са в челото на временната онлайн класация. Гласуването трябва да приключи до 10 часа на 1 юни

Три дни след началото на онлайн класацията за 52-рата казанлъшка Царица Роза IT компанията Simply Impressive Web Studio, създател и инициатор на интернет-платформа, обяви, че ще заведе съдебен иск за клевета, набеждаване и уронване на престижа на дружеството срещу СД „Вис Виталис – Самарски и сие“ в качеството им на собственик на сайта presstv.bg и в частност срещу автора на публикация: „Подозират злоупотреби при онлайн гласуването за Царица Роза 2020“.

Позовавайки се на неназована група от Казанлък, в публикацията се натрапва версия за вероятна злоупотреба при онлайн гласуването и че „роднинска дъщеря е лансирана по линия на политическа партия, а с това са се заели журналистката, докарала администратора от Стара Загора в Казанлък, самият той и чичото, бивш участник в кандидатската листа на ГЕРБ, били колеги в IT бранша“.

„Нищо от посоченото във въпросната статия не отговаря на истината. Приемам, че твърденията са плод на некоректно упражняване на журналистическата професия. Смятам да упражня правата си в предвидения от закона ред, за което ще уведомя обществеността, независимо от резултата на изхода на делата“, заяви Станислав Иванов, мениджър на Simply Impressive Web Studio.

От IT компанията съобщиха още, че ще поискат независима техническо-компютърна експертиза, която да докаже имало ли е манипулации по време на онлайн гласуването за Царица Роза `2020.

Медията ни припомня, че същата медийна група на Васил Самарски – бивш общински съветник от БСП и неуспял бивш кандидат за кмет на Казанлък от същата партия, и миналата година се опита да опорочи конкурса за Царица Роза, провеждайки паралелно гласуване в сайта presstv.

Йовка НИКОЛОВА