Отново няма ляво обединение и вина за това носи БСП и нейният лидер

640
Елена Нонева

Това твърди преизбраният председател на Политическо Движение Социалдемократи Елена Нонева

Политическо Движение Социалдемократи няма да участва в предстоящите парламентарни избори. Това обяви председателят на лявата партия адв. Елена Нонева, която преди няколко дни отново бе преизбрана за неин лидер.

„Ние няма да влизаме в безпринципни обединения. Винаги сме работили за обединение на левия спектър, но това отново не се случи и вината е и на БСП, и на лидера й Корнелия Нинова, която не работи за подобна консолидация“, коментира за „Старозагорски новини“ Елена Нонева. Председателят на ПД Социалдемократи бе категорична, че ръководената от нея партия не може да си позволи да влиза в коалиции с формации, с които няма допирни точки. „Днес слушаме как определени политически сили се обявяват за борци срещу статуквото. Това обаче са празни приказки. Някои от тях явно забравиха, че бяха редом с Борисов в управлението. Затова смятам, че ние нямаме място в подобни опити за заблуда на обществото“, подчерта Нонева.

Лидерът на ПД Социалдемократи изрази недоумение защо Партията на българските комунисти, която през миналата година бе изключена от коалицията с БСП, тъй като се появиха информации, че неин представител е комуникирал с хазартния бос Васил Божков, днес отново е партньор на социалистите за предстоящите избори. „За каква борба срещу задкулисието зоват от БСП, когато спокойно би могло да се разсъждава дали това обединение не се финансира от въпросния български бизнесмен, който в момента се намира в Дубай“, попита Нонева. Тя разкритикува БСП и за липсата на действия и позиции по различни ключови проблеми и предложения през изминалите четири години.

Живко ИВАНОВ