Отново инцидент с дете в Стара Загора

880
Мястото на инцидента Снимка: Радио Стара Загора

10-годишно момче с тротинетка е било ударено от автомобил на възлово кръстовище

10-годишно старозагорче по чудо се размина без тежки наранявания след като при пресичане на кръстовище върху електрическа тротинетка е било ударено от лек автомобил „Тойота“. Инцидентът е станал около 15:30 часа днес на кръстовището на пешеходната зона по булевард „Цар Симеон Велики“ и натоварения с движение булевард „Св. патриарх Евтимий“. Малчуганът е бил откаран веднага в спешното приемно отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където лекарите констатирали само ожулвания по коленете и уплаха, уточни директорът на държавната болница проф. д-р Йовчо Йовчев. На мястото на инцидента са пристигнали представители на Пътна полиция и оперативен екип, който е започнал работа по изясняване на обстоятелствата, съобщи шефът на КАТ Бончо Славов. Зад волана на лекия автомобил „Тойота“ е бил 64-годишен водач, няма данни за употреба на алкохол.

Медията ни припомня, че това е втори пореден пътен инцидент с дете в Стара Загора в рамките на три дни. На 17 май на кръстовище в града загина 14-годишен велосипедист, блъснат от автобус на частна превозваческа фирма.

След днешния инцидент социалната мрежа буквално „завря“ от коментари. Мнозина заявяват, че въпрос на време било да пострада друг любител на електрическите тротинетки, най-малкото поради законно нерегламентирани правила за новите транспортни средства.

Иван ПЕТРОВ