Отново е ранен машинист след нападение с камъни по влак

36

Пореден случай на грубо посегателство причини наранявания на машиниста на бързия влак No 8641 от София за Стара Загора, съобщиха от БДЖ. При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив малко преди 19:00 часа на 14 октомври влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската проява е пострадал машинистът в локомотива.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

От БДЖ за пореден път алармират, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. При средна скорост на влака 65 км/ч дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, обясняват от дружеството.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал, последният случай от които беше преди десетина дни. Щетите, които железопътният превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите обаче са човешкият живот и здраве, уточнят от БДЖ.

(СН)