Отменя се официалният ритуал за честванията на Шипка на 3 март

1203
Президентът Румен Радев на миналогодишния празник на Шипка

Президентът Радев отново ще бъде там и предизборно вероятно ще създаде поредната антиправителствена новина

Община Габрово отменя създадената организация по провеждане на църковно-военен ритуал на връх Шипка във връзка с постъпило от главния държавен здравен инспектор писмо по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на коронавирус в страната и предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България, предаде dariknews.

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на COVID-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В тази връзка Община Габрово обяви днес следобяд, че отменя планирания църковно-военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания автобусен транспорт. Временната организация на движението от страна на пътна полиция се запазва.

Въпреки отменения ритуал от сега е ясно, че президентът Румен Радев ще отиде на Шипка. Както го направи миналата година, когато стартира пандемията в България и обвини правителството, че саботира Националния празник. И тази година по традиция няма как в подножието на Паметника на Свободата президентът Радев да не „създаде“ поредната новина, още повече че предизборната кампания за Народно събрание стартира на следващия ден.

(СН)