Отличиха най-добрите в конкурса „Поздрав за 24 май“

33

По повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост Община Стара Загора и отдел „Образование“ организираха онлайн конкурс на тема „Поздрав за 24 май“, в който се включиха ученици от първи до дванадесети клас на училищата в общината. Те трябваше да се справят с предизвикателството поздравът да бъде максимално кратък, не повече от 45 знака или 4 реда. Целта бе да се стимулират творческите заложби на учениците, да покажат оригинални виждания и фантазия.

Изпратените творби бяха оценени от специална комисия.

Първото място бе присъдено на Горън Троянов Гочев, ученик в 3 „а“ клас на Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора. Неговият поздрав е съчетан с рисунка, изобразяваща братята Кирил и Методий.

На второ място се класира Зара Дамянова Колева, ученичка във 2 „а“ клас на Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора.

Третото място е за Захарина Милкова Йовчева, ученичка от 1 клас в Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, с. Хан Аспарухово, община Стара Загора.

Присъдена бе и колективна награда на ученици от пети клас на XII Основно училище „Стефан Караджа“ в Стара Загора.

Отличените ще получат награди, а всички участници – грамоти. Творбите ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата „Образование – Стара Загора“.

(СН)