Откриха реновираната сграда на Педагогическия факултет

125

Изцяло реновираната сграда на Педагогическия факултет на Тракийски университет – Стара Загора, беше официално открита от ректора доц. Добри Ярков и декана на учебното звено проф. Таня Борисова в навечерието на големия християнски празник Кръстовден.

Сградата е санирана със средства на университета на стойност 680 000 лева. Закупени са близо 50 нови климатици, изцяло подменени и оборудвани са 2 компютърни кабинета и са отремонтирани санитарни помещения със средства на факултета.

Бижутата на обновената сграда са ефектни знамена, светещи в цветовете на националния флаг и на знамето на Европейския съюз.

По думите на ректора доц. Ярков всяка една стъпка, която се прави, е стъпка към признаването на Тракийския университет за първия „зелен“ университет в България: „Днес е много хубав ден за Тракийския университет, защото виждам как се сбъдват моите мечти отпреди години. А те бяха всички сгради в университета да са с по-малко разход на енергия, да пестят въглеродни емисии, да имат енергийни паспорти и съм щастлив, че по време на тази пандемична обстановка ние успяхме да завършим ремонтите на Педагогическия факултет и Медицинския колеж за много кратки срокове. До сега сме инвестирали над 10 милиона лева в енергийна ефективност и ще инвестираме още. Гордейте се, че работите и учите тук!“, заяви доц. Ярков.

Откриването беше съпътствано с посрещането на първокурсниците във факултета, с музикална програма и представяне на професионалните направления и специалности.

Педагогическият факултет на Тракийски университет е втори по рейтинг в страната. Тази година бе изпълнен изцяло предвиденият държавен прием от 220 бъдещи учители и още 30 приети в платена форма на обучение.

(СН)