Откриха официално обновената сграда на Поликлиниката в Казанлък

457

В Деня на българската община в Казанлък беше официално открита реновираната сграда на ДКЦ „Поликлиника“ – най-голямото здравно заведение за извънболнична медицинска помощ в Града на розите, което обслужва населението на пет общини – Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево.

Лечебното заведение е пряк наследник на създадената през 1948 година Първа поликлиника при Околийски народен съвет – Казанлък. Сегашната база функционира от 1977 година и никога досега не е бил правен цялостен ремонт.

Изпълнението на проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност на ДКЦ – Поликлиника, гр. Казанлък“ започна през януари тази година с финансовата подкрепа на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата. Общата стойност на проекта възлезе на 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. са осигурени от бюджета на Община Казанлък.

В рамките на 7 месеца бяха извършени дейности по топлоизолация на фасади, топло- и хидроизолация на покрива, топлоизолация на сутеренните стени и тавани при английските дворове, подмяна на дограма, подмяна на осветителни тела в общите части на сградата и осигуряване на пожарната й безопасност.

Със собствени средства на дружеството в размер на 72 000 лева са обновени кабинетите, ремонтиран е партерният етаж, оформени са нови входове и техните стълбища, изградени са интернет мрежа и видеонаблюдение.

„През цялото време на ремонта дейността на дружеството не спря!“, припомни по време на официалното откриване управителят на ДКЦ „Поликлиника“ д-р Красимир Пейчев, който изрази благодарност към търпението на колегите си и пациентите. „Единственото ми оправдание пред всички е крайният ефект от свършената работа“, подчерта той. Здраве на целия екип пожела кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Обновената сграда на Поликлиниката бе осветена от Старозагорски митрополит Киприан с отслужване на тържествен водосвет за здраве и благоденствие. „Радвам се на поредната обновена сграда в община Казанлък, защото когато всичко се върши с любов, то винаги е благопреуспяващо и винаги е по божие допущение!“, заяви владиката и подари на екипа на Поликлиниката икона на свети Йоан Рилски, небесния покровител на българите.

(СН)