Откриха обновена детска градина в старозагорско село

84

Детска градина No 55 „Незабравка“ в старозагорското село Хан Аспарухово посрещна в понеделник възпитаниците си в обновени помещения. Ремонтът на общинското детско заведение струва близо 60 хил. лв.

„Благодаря Ви, че сте тук в навечерието на светлите празници заедно да се радваме на обновената детска градина. Благодаря на Община Стара Загора, че ремонтът стана факт и сега децата се възпитават и обучават в много по-приветлива обстановка“, заяви директорката Донка Стоилова.

На тържеството присъстваха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Петър Петров, кмет на Хан Аспарухово, Ганчо Илиев, председател на сдружение „Свят без граници“, директорки на детски градини в общината, както и представители на отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

„Много по-приветлива е обстановката в детската градина. Хубаво е, че има две групи с деца и квалифициран персонал“, сподели Иванка Сотирова. Тя припомни, че изграждането на навици у децата зависи и от родителите и че децата им трябва да посещават редовно градината. Сотирова призова жените от самодейната група да помагат на учителите и възпитателите, да научат децата да спазват традициите, да работят обединени.

Малчуганите зарадваха гостите с изпълнение на стихотворения и песни, свързани с Коледа, и танц на джуджетата. Поздрави бяха отправени от самодейния състав на читалището и ученици от местното училище.

(СН)