Откраднаха автомобилите на две съседки

86

Неизвестни крадци задигнаха последователно леките автомобили на две жителки на радневското село Даскал Атанасово. Единият е намерен изоставен в крайпътна канавка със следи от катастрофа.

Дръзките обири са извършени през нощта на 4 срещу 5 февруари, първо е бил отмъкнат автомобил „Рено“, собственост на 61-годишна жена, която го била паркирала пред дома си.

След като катастрофирали, извършителите на кражбата го изоставили и се върнали обратно в селото, където си „харесали“ друг – „Ауди“, притежание на 50-годишна съседка. Те се възползвали от липсата на хора по това време из улиците на селото и напуснали района в неустановена посока.

В РУ „Полиция“ – Раднево, са образувани две досъдебни производства по член 346, ал. 1 от НК. В Даскал Атанасово живеят постоянно около 360 души, до сега не е имало подобен случай на посегателство над автомобили на местни жители, твърди каращият пореден мандат кметски наместник Тихомир Тасев. Мъжът бил в отпуск и едва на следващия ден разбрал от разследващите полицаи за случилото се.

Петър ХРИСТОВ