Открадната торба с продукти прати рецидивист в затвора

100

Пет години и четири месеца ще прекара зад решетките за пореден път отколешният познат на казанлъшките криминалисти Алеко (Аличко) Илиев, който застана пред Темида в Стара Загора за грабеж на торба с хранителни продукти на улицата.

Грабежът е бил извършен към 19:30 часа на 25 януари докато жертвата, 41-годишна жена оставяла двете торби с покупките на тротоара, за да прибере рестото в портфейла си. 40-годишният мъж връхлетял изотзад на жената, съборил я на улицата, грабнал едната торба и хукнал с все сила към ромската махала „Кармен“, където живеел след последното си пребиваване в затвора за идентичен грабеж.

Извършителят бил задържан в леговището си на следващия ден, в стаята му полицаите открили личната карта на жертвата, дебитни банкови карти и разписки на нейно име за платени сметки. Алеко похарчил 200-те лева от портфейла за алкохол и дрога. След близо 6-месечно пребиваване в ареста, наложило се заради извънредното положение, грабителят, поискал да делото срещу него да се гледа в условията на съкратена процедура – без да бъдат събирани допълнителни доказателства и да бъдат разпитвани свидетели и пострадалата. Това му донесло съкращаване с 1/3 от първоначалната присъда – 8 години затвор.

Запознати с биографията на осъдения коментират, че досега той е изтърпял половин дузина ефективни наказания, а „кариерата“ му започнала от 12-годишна възраст. Мъжът има трима братя и две сестри, двама от семейството и в момента са в затвора.

Христо ХРИСТОВ