Осъдиха 17-годишен младеж за нарушаване на задължителната карантина

69

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора, е осъден 17-годишният М.В. за това, че е нарушил мярка, издадена против разпространяването на COVID-19, като напуснал мястото за настаняване под карантина, определено с предписание на РЗИ.

М.В. влязъл на територията на България на 19 април от зона с разпространение на COVID-19, при което на Летище София той декларирал, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в Стара Загора. При извършена проверка от полицейски служител обаче било установено, че не е на посочения адрес.

На тийнейджъра е наложено наказание „Пробация“ по силата на споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора. За срок от 10 месеца М.В. ще има задължителни периодични срещи с пробационен служител.

В местните съдилища предстои разглеждането на още дузина подобни дела. Последните внесени обвинителни актове са срещу 42-годишна жителка на Гурково, завърнала се на 4 април от Великобритания, за която е било установено, че на три пъти е нарушила задължителната карантина, за да посещава роднини и търси пари, и срещу 18-годишен старозагорец, завърнал се от Германия.

(СН)