Осъдиха хазартаджия за ругатня

112

Сто лева глоба ще трябва да заплати старозагорец, който застана пред Темида по обвинение, че е ругал на публично място приятелката си. Инцидентът е станал час след полунощ на 17 ноември, когато, след като профукал последните си спестявания на ротативки, Руси П. грубо напсувал няколко пъти дошлата да го прибере у дома приятелка Божидара Божева.

Младата жена със сълзи на очи го молела да прекрати залаганията, защото вече бил останал само по потник и слипове в игрална зала „Клеопатра“ на бул. „Свети патриарх Евтимий“ в Стара Загора. Мъжът обаче не губел надежда, че ще си върне обратно поне част от загубите и решил да извади още пари, като „продаде“ на друг клиент Божидара. Тя обаче отказала да се подчинява на заповедите му да си тръгне с „банкера“ и продължавала да настоява за прекратяване на играта с едноръкия бандит. Това видимо изнервило Руси, който само преди месец заложил заради страстта към хазарта апартамента си.

На финала на разпрата, пред очите на дошлите по сигнал на телефон 112 униформени полицаи мъжът теглил няколко „сочни“ псувни на „опърничавата“ си приятелка, след което бил отведен в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

Размерът на глобата е съобразен с имотното състояние на подсъдимия, който е безработен и няма никаква собственост, коментираха от съда.

Христо ДИМИТРОВ