Осъдиха на 5 години затвор жител на Раднево заради насилствен обир над жена

290

Точно една година след уличен грабеж с нанесена средна телесна повреда на жертвата влиза в затвора жител на миньорския град Раднево, който предпочел да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор.

39-годишният Иван Иванов се признал за виновен, че на 27 ноември м.г. е нанесъл побой над прибираща се в дома си малко преди полунощ служителка в търговско заведение, като целта му е била да отнеме дамска чанта с лични документи, мобилен телефон, портфейл, несесер и прожектор на стойност общо 341.92 лв. Пострадалата работила в павилион за продажба на цигари и захарни изделия. В деня на инцидента била втора смяна на работа и след 21:30 часа се отправила към дома си, когато е била нападната и ограбена.

Грабежът е бил придружен с многостепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, като деянието представлявало опасен рецидив.

От наложеното наказание (5 години затвор при първоначален строг режим) ще бъде приспаднато времето, през което Иванов е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пред Окръжен съд – Стара Загора, обвиняемият заявил, че разбира обвинението, признава се за виновен, че е съгласен с последиците от споразумението, както и че доброволно е подписал същото и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Петър ХРИСТОВ