Осъдиха на 5 години затвор бодигард за изнасилване

460
Радостин Пулев при предаването си в полицията през януари 2021 година

Петгодишна ефективна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на Районен съд – Казанлък, по дело за изнасилване и гаври с две момичета. Престъпното деяние е било осъществено от 35-годишния, прехранващ се като бодигард по Черноморието и пристрастен към анаболите Радостин Пулев в родното му село Енина на 11 януари м.г. след бурен купон за рожден ден на негов приятел. Броени дни след гаврите едната от пострадалите, 17-годишно момиче, е подала жалба, в която подробно описала как по време на празненството той ги дрогирал и ги завел в къща в Енина, където ги насилвал. Преди да ги пусне, ги заплашил с убийство, ако разкажат за случката или го издадат.

Срещу Пулев по същото време е имало образувано и досъдебно производство по друг случай за блудство. Тогава мъжът успя да се укрие и се появи в полицията след две денонощия, придружен от адвокат.

Почти две години по-късно съдебният състав го призна за виновен и по двете повдигнати обвинения.

От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което Радостин е бил задържан, веднага след установяването му като извършител на престъпленията.

Делото бе гледано при закрити врата.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Христо ХРИСТОВ