Осъдиха на 2 години затвор кръчмарка за блудство с малолетно момиче

472

Двегодишна ефективна присъда „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване застигна собственичка на кръчма в казанлъшкото село Копринка, която застана на подсъдимата скамейка за блудствени действия с непълнолетно момиче.

Делото в Казанлъшкия районен съд спрямо 48-годишната Веселина Дерменджиева се гледа при закрити за обществеността врати заради невръстната жертва – ненавършило 14 години момиче, което било ухажвано и приласкавано от жената във времето от 21 октомври 2020 г. до 21 март тази година.

Кръчмарката беше задържана първоначално на 5 февруари, след което съдът я изпрати в домашен арест, а на 8 април й наложиха мярка за процесуална принуда: забрана да доближава и контактува с пострадалата, в това число и по електронен път или чрез общи познати. На Дерменджиева беше забранено да посещава райони и обекти, в които пострадалата пребивава. Въпреки наложените рестрикции жената продължила да примамва момичето, като му обещавала различни лакомства и „екстри“, само и само за да бъдат заедно. Това е наложило да бъде предприето повторно задържане и искане за определяне на възможно най-тежката мярка за неотклонение, припомнят запознати с хода на джендър сагата. От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което подсъдимата е била с мярка за неотклонение „домашен арест“, както и с мярка за неотклонение „задържане под стража“. В нейна тежест са присъдени разноските по делото. След като обвиняемата призна всички факти и обстоятелства и поиска делото да се гледа при съкратено следствие, съдът намали първоначалното наказание с 1/3.

Според жители на Копринка това не била единствената жертва на съселянката им, но останалите момиченца били поне 15-годишни и избягвали да се жалят от случващото им се.

Присъдата може да бъде обжалвана пред състав на Окръжен съд – Стара Загора.

Христо ДИМИТРОВ