Осъдиха на пробация мотокарист, помлял кола от ревност

103

Ревнив старозагорец ще прекара 14 месеца в условията на пробация, след като сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор.

Вече осъжданият за сходно деяние мотокарист в мебелна компания Д. И. се признава за виновен, че през нощта на 10 срещу 11 септември м.г. буквално помлял лек автомобил, каран от мъж, когото подозирал, че е в интимни отношения с вече бившата му съпруга.

Колата била паркирана на улица недалеко от центъра на Стара Загора. Мотокаристът използвал чук и отвертка, за да натроши предното и задното стъкло, след което е надраскал калниците и пробил тенекиите, като размерът на нанесените щети надхвърля 2 200 лв.

Извършителят бил разкрит денонощие по-късно, след като в личен разговор с използващия потрошеното возило му се заканил, че и на него може да му се случи „случка“, ако не се раздели с бившата му половинка.

Мотокаристът ще трябва да заплати направените разходи по досъдебното производство, очаква се срещу него да има и гражданско дело от страна на застрахователната компания, която вече изплатила щетите по колата, водеща се на „МОГО България“ ЕООД – клон Стара Загора.

Петър ХРИСТОВ