Осъдиха на доживотен затвор старозагорец, умъртвил умишлено 22-годишна жена

184
Осъденият на доживотен затвор Тодор Владимиров при гледане на постоянната му мярка за неотклонение миналата година

Доживотен затвор при специален режим на изтърпяване на наказанието постанови Окръжен съд – Стара Загора, спрямо 30-годишния Тодор (Таир) Владимиров, който застана пред Темида за зверско убийство на 22-годишна жена, с която живеел на семейни начала. Делото се гледа в разширен състав, в който участваха двама съдии и трима съдебни заседатели.

Кървавото престъпление бе извършено през нощта на 23 срещу 24 март м.г. в къща на улица „Витоша“ в старозагорския квартал „Лозенец“.

Трупът на убитата 22-годишна Мария Иванова бил намерен от петгодишния й син Демир, който същата нощ спал при баба си в съседно помещение, след като дрогираният му баща го изгонил от стаята.

Младата жена загинала от свиреп удар с нож в шията, с който се затваряла вратата и бил пригоден за резе, след което извършителят преспокойно избърсал кървавото острие в пердето и избягал.

Осъжданият преди това за опит да убие съседа си в пияно състояние Владимир беше открит със следово куче скрит под кревата в дома на родната си майка на другия край на квартала. Оръжието на престъплението беше намерено в близост до местопрестъплението.

Делото трябваше да бъде гледано в края на септември, но беше отложено поради внезапно заболяване на един от съдиите. Междувременно бе направена и промяна в обвинението, оказало се, че убийството е извършено в условията на опасен рецидив тъй като не бил изтекъл изпитателният срок от предходната присъда. В съдебна зала подсъдимият е признал всички събрани факти и обстоятелства по делото.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Петър ХРИСТОВ