Останете в България, призова лекарите от Випуск `2019 деканът на МФ в Стара Загора

611

„Останете в България, нека заедно направим по-добро нашето здравеопазване“, призова днес деканът на Медицинския факултет в Стара Загора проф. д-р Мая Гълъбова по време на тържествена промоция на лекарите от Випуск `2019. Гости на церемонията по полагането на клетва и по връчване на дипломите на абсолвентите бяха ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, директори на болници, представители на БЛС.

Притча за смисъла и цената на живота разказа зам.-деканът по учебната част доц. д-р Юлиан Ананиев и подчерта, че тя е един урок за младите му колеги.

Общо 71 лекари произнесоха Хипократовата клетва. Сред тях беше и дъщерята на декана д-р Магдалена Игнатова, която след като зарадва майка си с внуче, сега я зарадва и с отлична диплома.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение лекарите от България, Северна Македония, Турция и Албания придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър“ и професионална квалификация „лекар“. Средният успех на випуска е 4.63.

От името на четиримата отличници на Випуск `2019 д-р Ангел Дончев призова: „Нека бъдем по-добри хора и по-добри лекари!“.

Две болници обявиха свободни места за лекари, а проф. д-р Мая Гълъбова посъветва младите си колеги да участват в докторантските конкурси и да подготвят дисертации.

През следващата година в Медицинския факултет в Стара Загора ще се дипломира и първият випуск от 28-те чуждестранни студенти по специалност „Медицина“.

Румяна ЛЕЧЕВА, БТА