Оставиха ромска фамилия в ареста за зверски побой над бивш боксьор

70
Пребитият Румен Жечев със сина си от първия брак

Четиричленна ромска фамилия от ямболския жилищен квартал „Райна княгиня“ e вкарана за постоянно в ареста по обвинение за нанасянето на жесток побой над 38-годишен бивш боксьор, който е настанен с опасност за живота в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора.

Постоянната мярка е взета от състав на Ямболския съд по искане на наблюдаващия районен прокурор Мина Грънчарова.

Мургавите дядо Али, синът му Хасан и двамата внуци Асан и Хасан са били задържани от полицията рано сутринта на 23 юли след сигнал за многолюдна свада на пресечката на улиците „Преслав“ и „Росица“, при която в употреба са влезли колове, брадви, тояги и вили.

Пребитият Румен Жечев е българин, бивш боксьор с множество криминални прояви и изтърпени присъди, който живеел на семейни начала за пореден път с жена от ромската фамилия. Побоят е станал пред очите на сегашната му спътница в живота и детето им. Запознати твърдят, че това не е първи случай за сбиване в квартала, между участниците съществувала стара вражда, която обаче не била на етническа основа. На ранения е направена животоспасяваща операция, във вторник лекарите в Стара Загора изразиха надежда, че след тежката интервенция на белия дроб все пак ще се възстанови.

Арестуваните не са осъждани, но имат криминални проявления. От прокуратурата отхвърлиха първоначалната информация, че 38-годишният мъж е направил опит да сгази с автомобил един от внуците и това отключило агресията сред останалите. Срещу задържаните е повдигнато обвинение за причинени множество средни телесни повреди.

В хода на предварителното разследване е установено, че уврежданията са след нанасяне на удари с прът, ръце и крака по тялото на пострадалия. Заключението на назначената по делото медицинска експертиза сочи, че телесните повреди са несъвместими с живота, което предоставя възможност за преквалифициране на повдигнатото обвинение в по-тежко.

Христо ДИМИТРОВ