Оставиха за постоянно в ареста радневски дилър, зарибявал деца

1157

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора, спрямо 31-годишен жител на Раднево, обвиняем под дело за притежание на синтетична дрога и зарибяване на непълнолетни.

Завърналият се от Германия преди година Неделин Д. е бил арестуван в момент на получаване на пратка от куриерска фирма на 15 май, оказало се, че в пакетчето има 0.5 г метаамфетамини с изключително висока чистата, което давало възможност дрогата да бъде разпределена поне в 10 дози.

В хода на образуваното досъдебно производство са разпитани множество свидетели, включително и непълнолетни пред съдия, които са дали показания, уличаващи неработещ никъде млад мъж в траен интерес към уличната търговия с опиати. В „практиката“ си Неделин Д. използвал своя пълнолетна позната, която насочвала потенциални клиенти към него, имало и няколко непълнолетни момичета, които гравитирали около „чичкото“ с цел осигуряването на метаамфети за собствена употреба.

При разглеждането на поисканата от прокуратурата постоянна мярка съдът е установил, че обвиняемият е личност с висока степен на обществена опасност, тъй като от материалите по досъдебното производство имало данни за извършени от него и други умишлени престъпления от общ характер.

Христо ДИМИТРОВ