Оставиха за постоянно в ареста бащата, изнасилвал 13-годишната си дъщеричка

927

Постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора, спрямо арестувания за поредица изнасилвания на 13-годишната си дъщеричка Стоян Владев.

Бившият преподавател по музика в казанлъшко училище и дългогодишен диджей в множество заведения беше задържан миналата седмица след жалба от бившата му приятелка, с която са живели на съпружески начала. В жалбата се твърдяло, че Владев се е съвъкуплил с биологичната си дъщеричка във времето, през което имал право да се вижда в домашни условия. В хода на първоначалните разпити 41-годишният жител на казанлъшкото село Дунавци е направил частични самопризнания, от които става ясно, че „игрите“ с момиченцето са започнали назад във времето, когато то е било на 9 годинки.

В продължение на около 4 години Стоян и приятелката му живеели в Англия, за там има данни, че мъжът редовно пускал на щерка си порнофилми. До потресаващите разкрития се стигнало преди около две седмици, след като момиченцето пропушило и споделило първоначално с класната си ръководителка, а впоследствие и с майка си за периодичните „бащини ласки“.

В съдебна зала, при закрити за медиите врати, Владев е поискал да бъде пуснат под „домашен арест“, защото вече проумял нередността на вършеното. Първоначално прокуратурата повдигна обвинение по член 151, ал.2 от НК, предвиждащо затвор от 2 до 8 години. Впоследствие, след като са били установени данни за насилие над детето, обвинението е преквалифицирано и предвиденото наказание е затвор от 10 до 20 години, а казусът е поет от Старозагорската окръжна прокуратура. След раздялата на Владев с приятелката детето е останало по решение на съда под нейни грижи, но като биологичен баща той е имал право на ежеседмични срещи, включително и преспивания в дома, където живеел с родителите си.

По досъдебното производство има назначена психиатрична експертиза, която трябва да установи дали насилникът е вменяем, с детето работят психолози.

Христо ХРИСТОВ