Оставиха зад решетките телефонен измамник, задигнал 4 бона и бижута от старозагорка

30

Постоянна мярка за неотклонение застигна 47-годишен жител на София, който бе задържан на 21 септември след сигнал от 20-годишна старозагорка, че е станала жертва на телефонни измамници.

Непознатият до сега на старозагорските криминалисти Недко А. застана пред Темида за това, че на 17 септември в съучастие с неизвестно до момента лице е измамил току-що завърнала се от чужбина млада жена да му предостави спестяванията си уж за реализация на строго секретна полицейска операция.

Старозагорката сложила в найлонов плик 2 290 лева; 300 долара и 385 евро, множество златни бижута с общо тегло 58 грама и навита на сноп жичка от платина с тегло 10.7 грама и я оставила до химическа тоалетна в района на парк „Зеления клин“, след което се прибрала да чака ново телефонно обаждане и връщане на сумата.

В хода на досъдебното разследване Недко А. разказал, че влязъл в схемата на измамниците, след като откликнал на обява в интернет пространството за работа като куриер. Той не познавал останалите от групата, контактувал само с един, който му звънял от „покрит“ номер. Тепърва ще се установява дали само 20-годишната старозагорка е жертва на престъпниците, както и кой е тарторът на бандата. Софиянецът е задържан на път за Велико Търново, където е трябвало да предаде плячката.

Петър ХРИСТОВ