Оставиха в ареста 16-годишното момче, посякло с брадва свой съселянин

56

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора, спрямо 16-годишен жител на село Черна гора, община Братя Даскалови. Тийнейджърът Димитър Д. е обвиняем за опит за убийство на 48-годишния Гиньо Дешков, съпруг на негова родственица.

Момчето беше задържано за 72 часа с прокурорска заповед след получен сигнал на 14 март за посечен с брадва мъж. Делото се води от следовател предвид непълнолетието на извършителя на престъплението. Въпреки непълнолетието на задържания, в предвид събраните до момента свидетелски показания, от които може да се направи изводът, че младежът е извършил деянието, съдебният състав е решил спрямо него да бъде приложена крайната мярка за неотклонение.

Аналогична мярка е приложена и спрямо 49-годишния Петко Нанев от село Загоре, който нарушил определението за домашен арест и извършил поредна кражба от дома на свой приятел. Мъжът е разследван за кражба на църковна утвар, има и издадена ограничителна заповед да не доближава жилището на майка си след жалба от нейна страна за нанесен й жесток побой. Въпреки наложените му ограничения Нанев многократно се разхождал по улиците на Загоре, а на 2 март се запил в дома на свой познат, след което, като своеобразна благодарност за „почерпката“, задигнал на изпроводяк маратонки, връхна дреха и 20 лв.

Христо ХРИСТОВ